20 Mayıs 2012 Pazar

Beyaz Zambak Çiçek ve Yapraklarındaki Şifa

şifalı bitkiler kalp yetmezliği kesik ve yaralar sivilce akne ve cilt bakımıBeyaz zambak diğer adıyla çayır zambağı. Beyaz zambak yaprağı, yaralar, kesikler ve yanıklar için klasik ev ilacı olarak kullanılmaktadır, Ayrıca deride kabarcıklar, şarbon yaraları içinde şifalı bir bitkidir. beyaz zambak çiçeği kapalı bir şişe su içinde bekletilirve bu su "göz ağrısına karşı" kullanılır.
Alkol içinde bekletilen beyaz zambak çiçekleri ve yaprakları "cilt lekelerine" karşı kullanılır.

Beyaz zambak çiçekleri krem haline getirilir ve bu krem yaralara karşı kullanılır. Beyaz zambak çiçekleri ile yapılan bitki çayı kan temizlemek için bire birdir. Ayrıca beyaz yonca ve şakayık kökü ile karıştırılarak, leucorrhea (Kadınlarda görülen beyaz akıntı) karşı kullanılır.

Haşlanmış zambak kökü enfekte yaralar ve göğüs üzerine sürülerek öksürük giderilmesinde kullanılır. Ayrıca haşlanmış zambak kökü merhem halinde kaşlara sürüldüğünde "kaş büyümesini" teşvik eder. Beyaz zambak kökü püre haline getirilerek küçük bir tencereye yerleştirilir, içine bir miktar balmumu eklenir ve iyice kaynatılır ve elde edilen akışkan su yatmadan önce kaşlara sürülür.

Yaprakları bakteri öldürücü, iyileştirici ve sikatriks etkiye sahiptir. Dahili ve harici çeşitli yaraları tedavi etmek için kullanılabilirler. Bu yapraklar, ağrıyı hafifletilmek için de yararlıdır. Ayrıca, bronşiyal sekresyonları için balgam sökücü olarak da kullanılabilir. Ayrıca "sinir sistemi" üzerinde sakinleştirici etkisi için de kullanılabilir . Aynı zamanda "kalp hastalıkları" için yararlıdır.
Devamını Oku öbbBeyaz Zambak Çiçek ve Yapraklarındaki Şifa

0 yorum:

Yorum Gönder