20 Mayıs 2012 Pazar

Romatizma için Atkuyruğu Çayı

Eklem, kas ve sinir sistemini etkileyen hastalıklara romatizma denir. romatizma ağrıları, vücudun her tarafında görülebilir. Halk arasında, romatizma ağrılarına yel denir. Şişmanlık, hormon dengesizliği, karaciğer yetersizliği, beslenme dengesizliği, mide ve bağırsak bozuklukları, çürük dişler, sinüzit, bademcik iltihapları ve yaşlılık romatizmayı hazırlayan nedenlerin başında gelir.
Romatizma tedavisinde Atkuyruğu çayı yardımcı tedavi için kullanılır.

Çayır atkuyruğu otu, ormanlık alanlarda, tarlalarda, çayırlarda ve bataklıklarda ve derenin yanındaki nemli topraklarda,nehirlerde,göllerde ve deprem bölgelerinde (karışıklığın hüküm sürdüğü bölgelerde) bulunur. Çayır atkuyruğu otu genellikle nemli yerlerde bulunur. Fakat aynı zamanda kuru, yol kenarı, demir yolundaki toprak set ve çukurlar gibi verimsiz yerlerde de bulunabilir.

Atkuyruğu çayı, bedenin mineral dengesini bozmadan, fazla sıvıların, asitlerin ve öteki zararlı maddelerin dışkılanabilmesini sağlayabilecek bitkilerin en değerlisidir. günde 2-3 bardak bitki çayı, aç karnına, tatlandırılmadan içilmelidir. 5-6 günlük bir kürden sonra 2-3 gün ara verilip, yine 5-6 günlük bir küre başlamak doğru olur. uygulanan 2-3 kürden sonra, 1-2 hafta ara verilmelidir.Romatizma için Atkuyruğu Çayı

0 yorum:

Yorum Gönder