20 Mayıs 2012 Pazar

Şalgam Suyundaki Mucize

Şalgam turpu içerisindeki brassinolide adlı bir maddenin kanser hücrelerini baskılayarak prostat kanseri hücrelerinde yok ettiği saptandı.

Hücre ölümü dediğimiz apopitoz olayı, vücudun tümör oluşumuna karşı en önemli savunma mekanizmalarından biridir, Herhangi bir sebepten ötürü DNA'sı hasar görmüş hücre, karmaşık mekanizmalarla kendi kendini yok eder, Bu yok etme mekanizması sırasında vücuttaki her döngüyü sınırlayan kontrol mekanizmaları var. Burada kontrolü bcl-2 denen antiapopitotik bir protein sağlıyor.

Şalgam turpu içerisindeki brassinolide adlı maddenin, bu proteinin işlevini baskılayarak prostat kanseri hücrelerinde intiharı sağladığı saptanmış.

Üstelik şalgam suyu içerisinde meme kanserine karşı koruyucu maddeler de var, kükürtlü bileşikler olan "glukosinolatlar" bol miktarda şalgam da mevcut. Bu madde grubu bağırsaklara girdikten sonra etkili başka bileşiklere dönüşerek gıdalardaki kanser yapıcı maddelerin etkisini azaltıyor. Bu yüzden şalgam suyunu yemeklerle birlikte tüketmek gerekiyorŞalgam Suyundaki Mucize

0 yorum:

Yorum Gönder