20 Mayıs 2012 Pazar

Defne" Koah Hastalığından" Ölmüş

DefneDefne Joy Foster bilindiği üzere 02 Şubat 2011 tarifinde Ahmet Altanın oğlu Kerm Atlanın Caddebostandaki evinde sabaha karşı öldü.Ölüm nedeni uzunca bir süre atli tıp tarafından araştırıldı vr nihayet Defne'nin neden öldüğü ortaya çıktı Defne Joy Foster "Koah "adı verilen akciğer hastalığı nedeniyle öldüğü açıklandı...
Koah Nedir?


Akciğer hastalığıdır.Hava yolları akciğerlere hava taşır. Hava yolları bir ağacın dalları gibi uca doğru gittikçe küçülür. Her bir ince dalın sonunda minik baloncuklara benzer çok sayıda hava kesesi vardır.Sağlıklı kişilerde bütün hava yolları açık ve temizdir. Her bir minik hava kesesi havayla dolar. Daha sonra hava çabucak dışarı çıkar.
KOAH belirtileri nelerdir?
KOAHın başlıca belirtileri öksürük, balgam çıkarma ve nefes darlığıdır. Belirtiler özellikle kış aylarında artış gösterir. İlerlemiş hastalıkta günlük işlerin yapılması, hatta hastanın bireysel ihtiyaçlarını gidermesi bile zorlaşabilir.
KOAH tedavisi nasıldır?

-KOAH ta tanı ne kadar erken konulursa, tedavi o ölçüde etkili olacaktır
-KOAH tedavisinin temeli, sigaranın bırakılmasıdır. Sigara içilen ortamlardan da kaçınılmalıdır.
-Sisli veya hava kirliliğinin yoğun olduğu günlerde dışarı çıkılmaması önerilir.
-Başka hastalıklar nedeniyle engel yoksa bol sıvı alınmalı ve gereğinde balgam söktürücü tedavi uygulanmalıdır. Ayrıca hastaların bulundukları ortamın havası kuru olmamalıdır.
-İlaç tedavisi olarak hava yollarını genişletici ve hava yolundaki Şmi ve iltihabı azaltıcı ilaçlar kullanılmaktadır. Sıklıkla birden fazla ilaç bir arada kullanılır.
-İlaçların öncelikle nefes yoluyla uygulanması tercih edilir. Bu şekilde ilaç yan etkileri azalmış olur ve ilaçlar doğrudan hava yollarına ulaştırılır.
-Ritmik nefes alıp verilmesi, öksürülmesi ve göğüs bölgesine masaj yapılması balgamın yumuşatılmasına ve atılmasına yardımcı olabilir.
-Egzersiz, kasları güçlendirerek nefes darlığını azaltabilir. Günde üç dört kez 5 ila 15 dakikalık yürüyüş fayda sağlar.-Geçirilen infeksiyonlar solunum yakınmalarını artırdığından, her yıl grip aşısı ve 5 yılda bir zatürre aşısı yapılması önerilir.
-Hastalar ilaçlarını doktor önerisine uygun şekilde kullanmalı ve kendi başlarına değişiklik yapmamalıdırlar.
-İlerlemiş hastalıkta hastalara evde oksijen tedavisi uygulanabilir, basınçlı cihazlarla hava yollarının açık kalması desteklenebilir,bazı hastalarda cerrahi yöntemlere başvurulur

Defne

0 yorum:

Yorum Gönder